> Historik
> Framtidsvision
AKTUELLT

Cai i unikt samarbete

med Bengt & Lotta

Ljusstakar, böcker, filtar och textil har fått bära motiven. Nu är tiden kommen för strumpor. Genom Cai har detta blivit möjligt. 

LÄS MER >

KATALOG

Vår senaste katalog!

Ladda ner den idag.

Här kan du ladda ner vår senaste katalog. I vår kollektion hittar du allt ifrån sköna

strumpor för fest och vardag till slitstarka strumpor i flexibla material för hårt arbete

och tufft friluftsliv. VI har även en katalog med hela vår Bengt&Lotta-kollektion.

 

LADDA NER CAI>

 

LADDA NER BENGT&LOTTA>

   

Grundare Carl-Axel Inganäs (i förgrunden) i sin ungdoms dagar.

 

Svensk kvalitet sedan 1946
Cai AB grundades 1946 av Carl-Axel Inganäs. Med genuina material i hög klass började han tillverka kvalitetsprodukter ute i det småländska Hånger. Mycket av den traditionella tillverkningen lever kvar hos Cai än idag även om en hel del har förbättrats tack vare modernisering och ett tydligare användarfokus.
Redan när sonen Björn tog över ägandet på 70-talet, var målsättningen att än mer uppfylla kraven från användarna. I början av 80-talet byggdes en ny och modernare fabrik där kunskap och erfarenhet blev en lyckad mix ­tillsammans med nya maskiner. I slutet av 80-talet, med nedgången inom tekoindustrin, var Cai tvunget att ta ett stort beslut inför framtiden. Man började då importera för att komplettera egentillverkningen (till en början importerades kalsonger). Importverksamheten ökade och man utvecklade ett nära-kroppen-koncept, som därmed blev en naturlig del av Cais sortiment.
    I dag ägs företaget av tredje generationen Inganäs. Anna (dotter till Björn) driver företaget i familjeanda med samma höga kvalitetskrav och genuina material.
Cai AB, Hånger, 331 94 Värnamo | Tel. 0370-418 00 | Fax 0370-418 01 | cai@cai.se