AKTUELLT

Cai i unikt samarbete

med Bengt & Lotta

Ljusstakar, böcker, filtar och textil har fått bära motiven. Nu är tiden kommen för strumpor. Genom Cai har detta blivit möjligt. 

LÄS MER >

KATALOG

Vår senaste katalog!

Ladda ner den idag.

Här kan du ladda ner vår senaste katalog. I vår kollektion hittar du allt ifrån sköna

strumpor för fest och vardag till slitstarka strumpor i flexibla material för hårt arbete

och tufft friluftsliv. VI har även en katalog med hela vår Bengt&Lotta-kollektion.

 

LADDA NER CAI>

 

LADDA NER BENGT&LOTTA>

   
Noga utvalda material
Klädvalet närmast kroppen är avgörande för att hålla jämn temperatur där värmen ska bevaras, samtidigt som fukt och överskottsvärme ska kunna transporteras bort. På Cai har vi ett brett sortiment av strumpor i både naturliga och moderna material för att täcka in flera olika behov och användningsområden.

Moderna material

 

Syntetmaterial är ett kemiskt fiber från bland annat olja, väte, klor och kväve. Dessa har högre torkförmåga än naturmaterial och används därför mycket som funktionsmaterial.
 
AKRYL kan liknas vid ull och är mjukt och behagligt.
 
COOLMAX är ett mjukt och andningsbart material. Coolmaxfibern transporterar ut fukten från kroppen samtidigt som den andas. Ger bland annat svala fötter.
 
ELASTAN ELLER LYCRA  är elastiskt och används i kläder som kräver stor töjbarhet, det är dessutom formstabilt och följsamt.

 

OUTLAST är ett temperatur- och svettreglerande material som absorberar överskottsvärme, s. k. PCMs (phase change material). Microkapslarna, bestående av paraffinvax, smälter vid hög temperatur. Vid fallande temperatur frigörs värme som lagrats vilket resulterar i konstant och jämn värme. Materialet går från fast form till ­flytande, för att därefter återgå till fast form (att jämföra med is som blir vatten och omvänt). Bästa funktion uppnås om materialet bärs närmast kroppen. Outlast kan med fördel stickas tillsammans med andra funktionsmaterial.

 
POLYAMID är en väldigt stark fiber som ger oerhörd slitstyrka och är både snabbtorkande och formstabil.
 
POLYPROPYLEN är ett lätt och slitstarkt material som transporterar ut fukten från kroppen. Perfekt komplement till andningsbara skydds- och arbetsskor. Ger svala fötter.

 

Naturmaterial

 

ULL har hög fuktupptagning och naturlig fukttransport, med andra ord ett naturligt funktionsmaterial. Ull håller jämn temperatur, vilket ger värme vid kyla och svalka vid värme. Den har också en smutsavvisande och antibakteriell förmåga samt är brandtålig. Vårt ullgarn kommer från Sydafrika och Sydamerika där ingen mulesing förekommer. Ullgarnet vi stickar i har även OEKO-TEX®-certifiering. Vi använder oss av bland annat kamgarnsull. Det är ett ullgarn där man kammat in polyamidfiber. Allt för att öka slitstyrkan på garnet.

 

BOMULL är ett lätt och behagligt material att ha nära kroppen. Vi använder endast OEKO-TEX®-certifierat bomullsgarn. 

 
BAMBU är ett nytt fantastiskt material med fibrer som gör den ­högabsorberande. Bambugarnet är även antibakteriellt, vilket minimerar dålig lukt. Materialet är mjukare än bomull och mer miljövänligt då inga kemiska tillsatser används vid odlingen.

 
MODAL tillverkas av cellulosa från bland annat gran. Modalfibern ­absorberar snabbt fukt och har ­antibakteriella egenskaper. I övrigt liknar den bomull.

Cai AB, Hånger, 331 94 Värnamo | Tel. 0370-418 00 | Fax 0370-418 01 | cai@cai.se