Private Branding - Case

Genom generationer av strumptillverkning och kundanpassning har vi på Cai utvecklat ett arbetssätt där kundens behov och önskemål alltid är i fokus. På så vis kan vi erbjuda nära samarbeten, såväl i utvecklingsfasen som i tillverkningsprocessen.

Med vårt Private Branding-koncept levererar vi både i stora och mindre kvantiteter. Vi har genom åren jobbat med en mängd olika varumärken. Alltifrån Svea, Nudie, Woolisar till Scania och Husqvarna, etc.

– Vissa kunder vet precis hur de vill ha det, då går det relativt snabbt att få igång produktionen. Medan andra har en vision om utseende, funktion, olika kollektioner, osv. Oavsett behov så har vår styrka alltid varit att vi kunnat jobba fram en bra produkt tillsammans med kunden. Vår långa erfarenhet och hängivna engagemang för materialval och tillvägagångssätt, gör att vi tillsammans med kunden kan erbjuda en öppen dialog där vi kan tar fram prover redan i ett tidigt skede i projektet.

Är du ute efter en leverantör för private branding? Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi jobbar!

Private Branding

Kundcase

Bortom Cycling om samarbetet med Cai

”Cai har haft ett öppet sinne att skapa någonting nytt med en personlig touch. Vi har beskrivit behoven och de har gett oss kunskap om ull, material, strumpor, och tillverkning”

Bortom Cycling är ett företag grundat av Tobias Dahlström och Calle Andersson. De startade 2017, och har lagt sitt största fokus på att ta fram strumpor som är specialanpassade för cykling. De är själva dedikerade cyklister och såg en möjlighet för nya produkter på marknaden. Att tänka nytt, funktion med en smart twist, har hela tiden varit ambitionen.

– Det började med att vi försökte få vår första strumpa specialanpassad för cykling under vinterhalvåret. Den behöver vara isolerad och hålla värmen, stå emot slitage och ha en bra passform som gör att den sitter kvar på foten. Våra strumpor skiljer sig på så sätt att det är få som har så hög ullprocent, även skaftet är högre. Att de sedan är tillverkade i Sverige och Småland är något som många gillar. De vände sig till Cai som producent och påbörjade tillsammans processen för att få fram den första strumpan.

– Allt startade med ett samtal med Cai där vi diskuterade idéer och tankar, som sedan ledde till verklighet. De har varit ett riktigt bra bollplank för vad som är möjligt för oss att uppnå. Vi har fått besöka fabriken med våra designers, och sen har prototyper man kunde känna på och justera skickats fram och tillbaka tills vi fick det resultat vi var ute efter.Smygstarten med vinterstrumpan gick över förväntan och Bortom Cycling blev omskrivna i flera artiklar. Med enbart hjälp av marknadsföring på Instagram sålde strumporna nästan slut. I dagsläget har ytterligare två strumpor inriktade mot vår och sommar tagits fram.


Kundcase

Roupéz Profile om profilstrumpor från Cai

”En bekväm profilstrumpa som håller länge gör hela skillnaden, de kunder som använt Cais produkter är ofta positivt överraskade över den höga kvaliteten.”


Profilföretaget Roupéz Profile har haft ett samarbete med Cai sedan 25 år tillbaka. De anser att en av de stora fördelarna med Cai är att de genom alla år alltid levererat en hög och jämn kvalitet. De slutkunder som använt Cais produkter upplever att de får profilprodukter som håller längre.

Det stora genombrottet för profilstrumpan var egentligen när man kom på att det inte nödvändigtvis behövde vara en enfärgad standardstrumpa med logotyp på skaftet. Cai kunde istället erbjuda ett brett sortiment av strumpor i olika modeller och material, och med stor flexibilitet i mönster- och färgval. I och med den utvecklingen öppnade sig fler dörrar för Roupéz Profile som i sin tur kunde marknadsföra profilstrumpor med unika uttryck tack vare valmöjligheter i mönster, färg och budskap. Man insåg även att om logotypen istället var placerad exempelvis under foten, blev strumpan mer attraktiv och användbar.


För Roupéz Profile är det viktigt att kunna erbjuda profilartiklar som håller god kvalitet och hållbarhet men även har ett stort utrymme för kreativitet. Allt detta i kombination med att kunna erbjuda svensktillverkade produkter har skapat en stabil och långvarig relation mellan Cai och Roupéz Profile.


Kundcase

Melins Metall om arbetsstrumpor

”I ett gjuteri behöver strumporna vara lika bra på att hålla fötterna svala som att kunna skydda mot allvarliga brännskador.”

Arbetsmiljön på sandgjuteriet Melins Metall ställer höga krav på arbetskläderna. I ett par arbetsskor med stålhätta behövs behagliga strumpor som både hålls på plats under hela arbetsdagen och dessutom har de egenskaper som den tuffa miljön kräver.
På en arbetsplats med ständig närvaro av flytande metall och varma smältugnar är det även viktigt att ha arbetskläder som är värmetåliga och ger bästa skydd mot brännskador. Cais flamestop-strumpa är gjord i ett antiflambehandlat material, vilket innebär att den motverkar allvarliga brännskador vid extrem värme eller plötsliga gnistor.

En flamsäker strumpa är extra lämpad i exempelvis ett gjuteri där det alltid finns en risk för stänk vid själva gjutningen. Skyddet mot svetsloppor gör att den även passar utmärkt i andra kritiska arbets-moment så som svetsning och slipning.