Om oss

Strumpor för alla tillfällen - direkt från Småland


I Hånger, i djupaste Småland, har vi på Cai designat och utvecklat strumpor sedan 1946. I vår kollektion hittar du alltifrån sköna strumpor för fest och vardag till slitstarka strumpor i flexibla material för hårt arbete och tufft friluftsliv. Vi har dessutom Private brands för detaljhandels- och profilföretag.

Över 75 års kunskap och erfarenhet gör att vi kan tillverka strumpor i världsklass. Tack vare en noga framställd materialutveckling kan vi ta fram spännande lösningar för bästa form och funktion. För oss har det alltid varit naturligt att ta fram produkter i genuina material med hög kvalitet. På så sätt har vi bevarat traditionen och kunnandet om de speciella nordiska förhållandena.

Vi strävar efter nära och långvariga relationer där kundens behov och önskemål alltid är i fokus. Den geografiska närheten och långa erfarenheten gör att vi i nära dialog kan bolla fungerande lösningar.

Vi är det lilla företaget med stor genuinitet och där personlighet går som en röd tråd hela vägen till slutkonsument. Privilegiet att tillverka unika strumpor i toppkvalitet till alla och envar, är en stor ära för oss.

FRAMTIDSVISION

Vår styrka är kombinationen av erfarenhet och kompetens inflikat med nytänkande. Spjutspetsen hos oss ligger i strumpor för alla tillfällen. Vi kommer att utveckla materialsammansättningar och design både för egentillverkning och trading. Vi kommer även fortsättningsvis vara det lilla företaget med den stora flexibiliteten, vara beläget i den djupa Småländska skogen där vår kvalitetskänsla som bevisar styrkan i material, design och egentillverkning finns.

Materialval i våra produkter

Klädvalet närmast kroppen är avgörande för att hålla jämn temperatur där värmen ska bevaras, samtidigt som fukt och överskottsvärme ska kunna transporteras bort. På Cai har vi ett brett sortiment av strumpor i både naturliga och moderna material för att täcka in flera olika behov och användningsområden.

Kvalité sedan 1946

Cai AB grundades 1946 av Carl-Axel Inganäs. Med genuina material i hög klass började han tillverka kvalitetsprodukter ute i det småländska Hånger. Mycket av den traditionella tillverkningen lever kvar hos Cai än idag även om en hel del har förbättrats tack vare modernisering och ett tydligare användarfokus.

Redan när sonen Björn tog över ägandet på 70-talet, var målsättningen att än mer uppfylla kraven från användarna. I början av 80-talet byggdes en ny och modernare fabrik där kunskap och erfarenhet blev en lyckad mix ­tillsammans med nya maskiner. I slutet av 80-talet, med nedgången inom tekoindustrin, var Cai tvunget att ta ett stort beslut inför framtiden. Man började då importera för att komplettera egentillverkningen (till en början importerades kalsonger). Importverksamheten ökade och man utvecklade ett nära-kroppen-koncept, som därmed blev en naturlig del av Cais sortiment.