Blog image alt text

Det är en glädje att se våra mönster växa fram på genuina ullstrumpor

I den lilla affären på Norrtullsgatan 3 i Stockholm hittar du en oas för kreativitet och design. Om du har tur kan du träffa både Bengt och Lotta där samtidigt. Paret träffades på Konstfack i Stockholm och har sedan dess berikat världen med sin lekfulla design.

Bengt berättar att han alltid har gillat gamla saker, speciellt lite klumpiga, enkla folkkonstföremål. Han menar att saker som är perfekta ofta kan bli lite tråkiga. Även Lotta gillar det som är lite annorlunda och framförallt sådant som gör en glad.

 

Bengt & Lottas unika mönster och illustrationer har prytt bl a bästsäljande ljusstakar, pappersprodukter, tyger och smycken. Idag finns deras verk representerade i de permanenta samlingarna på Nordiska museet, Kulturen i Lund och glasmuseet i Växjö.

Besöker du den lilla kombinerade affären och ateljén i Stockholm så kommer du att vara omgiven av brickor, lampor, porslin, servetter och av många ideér, fortfarande i sin linda.

Nu har Bengt & Lottas karaktäristiska mönster blivit till en helt ny kollektion av ullstrumpor. I det lyckade samarbetet mellan Bengt & Lotta och Cai har man kombinerat lekfulla färger med bra materialval. Detta har resulterat i en strumpkollektion med både design och funktion i fokus.

 

Tillbaka till blogg