Pappa var en Inganäs. Han ville alltid lite mer och lite till.

Pappa var en Inganäs. Han ville alltid lite mer och lite till.

Med bakgrund och rötter i Anderstorp och Hillerstorp blir man speciell, man blir företagare. I slutet på 30-talet började Carl- Axel Inganäs, grundare till Cai, arbeta på en strumpfabrik i Älvsered. Att få förverkliga sig själv fanns i hans själ och med tiden ville han bli sin egen. Carl-Axel hade från sin tid i strumpfabriken fått god insikt i material, maskiner och hade en bra uppfattning om efterfrågan på strumpor. År 1946 tog han över den gamla skolan i Hånger strax utanför Värnamo och gjorde skolsalen till stickhall och blev egen företagare.

Carl-Axel var intensiv och skydde inga medel för att arbeta från tidig morgon till sen kväll. Det var hans hårda arbete och starka vilja som var början till Cai’s framgångshistoria. Det handlade om att tillverka strumpor med bästa kvalitet till lägsta möjliga pris. När Björn Inganäs tog över sin pappas verksamhet 1975 fortsatte han utveckla traditionen i samma linje fram tills det kom nya politiska beslut som skulle göra det omöjligt att fortsätta med tekoindustrin i Sverige. Björn utökade strumpsortimentet med importerade komplementprodukter som kalsonger, något som var naturligt för kunden att köpa på samma ställe. Ett sortiment som idag har utökats till såväl skjortor som mössor och reflexvästar som kompletterande produkter till Cai’s strumpor.

- Jag har vänt strumpor sedan jag var fyra år gammal. Jag kunde höra pappas röst från fabriken när jag var iväg och lekte, jag fostrades till detta, säger Björn.

 

 

Björn ville driva en verksamhet som fungerade för en lång tid framöver. Kvalitet är ledordet som följt verksamheten genom åren. Likaså att vara ödmjuk mot kunden, leverantören och att ha en stark gemenskap med de anställda, är något som både Björn och hans pappa strävade efter. Pingstafton 1981 slog åskan ner i fabriken och allting försvann. Cai fick börja om helt från början, men bara två veckor efter branden var tillverkningen igång igen tack vare begagnade maskiner och ett undanflyttat lager. Med en stark företagsanda och hårt arbete har Cai trots ödesåret 1981 fortsatt gå stolt framåt.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som driver en framåt att fortsätta när man föds som företagare, på något vis är det bara givet.

 

 

Björn Inganäs
Tillbaka till blogg